Inspiratie

.

Inspiratie

.

Op 20 november 1989 namen de Verenigde Naties het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind aan. In dit Kinderrechtenverdrag staan 54 artikelen met afspraken over de rechten van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Bijna alle landen in de wereld hebben het Kinderrechtenverdrag ondertekend. Nederland ook, sinds 1995. De kinderrechten zijn de basis van het jeugdbeleid van de gemeente Den Haag. Rond de Dag van de Rechten van het Kind op 20 november besteedt de gemeente Den Haag extra aandacht aan de kinderrechten. Zo ook met Crownies. Verschillende groepen gaan acties uitvoeren om informatie over de kinderrechten aan de man te brengen. Zo leren zoveel mogelijk mensen over deze rechten. Hier binnenkort foto's van deze actie. 

 

De gemeente Den Haag wil de Haagse senioren in het zonnetje zetten in het kader van de Nationale Ouderendag op 5 oktober.  Daarom hebben verschillende Crownies groepen rozen uitgedeeld aan deze ouderen.  We noemen dit de ‘De Haagse Opa en Oma actie’. Hier prachtige plaatjes van deze actie.

Voor meer van deze mooie initiatieven check onze facebook en instagram.

 

Deze dames uit Lage Veld hebben een fantastisch weekend gehad in de Katjeskelder. Welverdiend na lang sparen bij Crownies activiteiten. En het mooie was dat alle moeders ook mee uit mochten! #bofferds #weekendjeweg #zwembad #wellness #gezellig #mooiwelzijn #xtra #escamp #lageveld #crowniesdenhaag Goed bezig in Moerwijk! Bij deze grote opruimactie is zwerfafval verzameld bij de speeltuin Beatrijsstraat zodat het opgehaald kon worden door een kraanwagen. Dat ruimt lekker op. Bedankt jongens en meiden! #goedbezig #participatie #escamp #mooiwelzijn #moerwijk #crowniesdenhaag Bij ‘t Lindenkwadrant zijn ze trots op de deelnemers van de kinderrechtenactie. Gezamenlijk hebben zij gewerkt aan een kunstwerk over dit thema en een workshop ‘kinderen informeren kinderen’ gegeven aan groep 6 en 7. Alle kinderrechten zijn hierbij besproken. Goed bezig! #dagvanderechtenvanhetkind #kinderrechten #voorwelzijn #segbroek #tlindenkwadrant #crowniesdenhaag #gemeentedenhaag Deel 2 #wijktijgers #heldenhoek #zebrawelzijn #dagvanderechtenvanhetkind #kinderrechten #crowniesdenhaag De wijktijgers zijn de superhelden van de kinderrechten #geweldig! #dagvanderechtenvanhetkind#kinderrechten #zebrawelzijn #wijktijgers #heldenhoek #crowniesdenhaag #gemeentedenhaag De Houtwijkse meiden hebben zelf T-shirts gemaakt voor de kinderrechtenactie. Zij vinden dat kinderen het recht hebben om zelf iets te ontwikkelen en dit met trots te presenteren naar de buitenwereld!
#dagvanderechtenvanhetkind #kinderrechten #loosduinen #houtwijk #gemeentedenhaag #crowniesdenhaag #voorwelzijn Deel 2 van de kinderrechtenactie van de Mussen meiden. #zoknap #kinderrechten #gemeentedenhaag #crowniesdenhaag #demussen #deel2 Check hier het resultaat van de kinderrechtenactie van de Mussen meiden. Het is fantastisch! #gemeentedenhaag #dagvanderechtenvanhetkind #kinderrechten #crowniesdenhaag #demussen We vieren de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.
Dit doen we vandaag omdat Unicef en de Verenigde Naties op 20 november 1989 een verdrag hebben aangenomen. In dit verdrag staan de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd. Rechten als het recht op onderwijs, het recht op spelen en het recht op veilig en gezond leven. Inmiddels hebben 191 van de 193 landen op de wereld dit verdrag ondertekend. Al deze landen verplichten zich hiermee tot het beschermen van de rechten van kinderen in hun land. Super belangrijk toch?
Hier nog een paar foto’s van de activiteit van jeugdraad Waldeck met het bezoek van de Jeugdombudsman. Door jullie hebben meer mensen over de kinderrechten geleerd. Goed bezig! #dagvanderechtenvanhetkind #kinderrechten #unicef #voorwelzijn #crowniesdenhaag #gemeentedenhaag

.