Inspiratie

.

Inspiratie

.

Stichting MOOI heeft weer verschillende activiteiten op de Leyweg georganiseerd ter ere van Koningsdag. Een groep enthousiaste kinderen hebben geholpen bij de organisatie en het opruimen.

De groep van Nextprojecten in het Centrum heeft het herdenkingsmonument aan de Paralellweg  geadopteerd. Op 4 mei zullen jongeren ouderen helpen om het monument te kunnen bezoeken tijdens het herdenkingsmoment. Daarna gaan de jongeren met de ouderen naar de Schildershoek waar ze een sketch/toneelvoorstelling houden en er nog tijd is voor gesprek.

De Jeugdraad van Waldeck zet zich in voor de wijk. Zij zijn al begonnen met een schoonmaakactie op de groenstroken aan de Walnootstraat en de Albardastraat, maar gaan nog andere activiteiten oppakken ook. Met hun gespaarde Crownies willen zij een leuke activiteit organiseren voor kinderen uit Loosduinen die het financieel niet zo breed hebben.

Voor meer van deze mooie initiatieven check onze facebook en instagram

 

Hier het verslag van een bijzondere  activiteit van NextProjecten bij de herdenking op 4 mei:
Bij veel kinderen en jongeren is niet bekend dat er op de Parallelweg, hartje Schilderswijk, een monument staat ter nagedachtenis van een twaalftal mensen die in de Tweede wereldoorlog gefusilleerd zijn door de Duitsers. Om hier wat meer dialoog over te voeren, hebben wij in de groep over oorlog in het algemeen gesproken. Naast de Tweede Wereldoorlog zijn ook de oorlogen in Syrië en Palestina/ Israël besproken.

Het idee dat ontstaan is is het uitbeelden van een 'kind in oorlog'. Door middel van stil toneel en aansluitend een gesproken woord zijn drie sketches tijdens de herdenking opgevoerd. Het eerste kind is het 'Joods kind in oorlog', het tweede kind is 'Palestijns kind in oorlog' en het derde kind is het 'Syrisch kind in oorlog'. Naast deze mooie en waardige activiteit is de Jongeren Aan Zet groep samen met ouderen van De Schildershoek meegelopen naar het monument op de Parallelweg. Na afloop van de herdenking zijn er gesprekken ontstaan met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt, dit heeft veel indruk gemaakt.

NextProjecten/ Jongeren Aan Zet
------------------
#centrumdenhaag #nextprojecten #jongerenaanzet #schilderswijk #4mei2018 #4en5mei #herdenking  #crowniesdenhaag Klussen in de moestuin in Bezuidenhout West. Goed bezig! #crowniesdenhaag #haagsehout #voorwelzijn Het wordt weer lekker weer! De meiden van de mussen hebben er alvast voor gezorgd dat de straten weer netjes zijn zodat iedereen dit weekend weer buiten kan genieten! #demussen #centrumdenhaag #crowniesdenhaag De groenstroken aan de Albardastraat en de Walnootstraat zijn weer opgeruimd en netjes. De deelnemers van Jeugdraad Waldeck hebben deze klus op eigen initiatief opgepakt. Zij willen Crownies sparen om een activiteit te kunnen organiseren voor kinderen in Loosduinen. Wat een mooi plan! #participatie #loosduinen #jeugdraadwaldeck #crowniesdenhaag #voorwelzijn #jeugdwerkloosduinen Lente! De meiden van De Mussen hebben de moestuin schoongemaakt en nieuwe plantjes gepoot. Met dit mooie weer kunnen we daar mooi van genieten! De meiden pakken trouwens  nog veel meer klussen aan in de wijk. Ze zijn enthousiast en vertellen trots aan leeftijdgenoten over Crownies. #tof 
#demussen #crowniesdenhaag #centrumdenhaag De straten in Houtwijk zijn weer schoon hoor! Goed bezig meiden. #loosduinen #crowniesdenhaag #voorwelzijn Hier Jabir en zijn mannen van Jeugd Bit Moerwijk. Elke week gaan zij de wijk in op zoek naar defecten en/of gevaarlijke situaties. Deze geven zij door via de #buitenbeterapp zodat de gemeente de problemen kan verhelpen. Dit werkt hartstikke goed! #crowniesdenhaag #escamp #jeugdwerkmoerwijk #mooiwelzijn #tb naar NLdoet. Georganiseerd door jeugdraad Waldeck hebben jongeren maar liefst 15 kilo zwerfvuil verzameld. Goed bezig! #crowniesdenhaag #loosduinen #xtrawelzijn #nldoet2018 Een welverdiend uitje naar Parijs! Deze dames uit Moerwijk hebben dit zelf bedacht en georganiseerd. Dat maakt het extra bijzonder. Bedankt #vestia en #jeugdwerk #mooiwelzijn voor het mogelijk maken van de Crownies activiteiten die deze meiden zo goed hebben opgepakt. #crowniesdenhaag

.